luni, 9 martie 2009

Colectăm poezie

Niciun comentariu:

-->
(Bucureşti, Cărtureşti Verona şi Cărtureşti MŢR, 4 martie - 30 aprilie)

Prin experimentul "Poezie Urbană", cărtureştienii doresc să vadă dacă poezia mai seduce ori se duce. Hotărâţi au început să sondeze mai în adâncime şi încearcă să dea de urma creaţiei care circulă cel mai mult printr-un loc. Începând cu 4 martie, la Cărtureşti Verona se colectează felii de poezie, de orice tip şi calitate, pentru un scop nobil: înluminarea unui stil literar condamnat la purgatoriul rafturilor de jos.
Poeziile strânse în valiza din ceainărie şi în cutia de vioară de la Muzeul Ţăranului Român sunt adunate într-un volum fără seamăn legat cu mare meşteşug de Dinu Bodiciu. Cartea rămâne în librărie pentru a fi citită, admirată şi iubită de toţi cei care trec pragul Cărtureştiului.
Read More

sâmbătă, 7 martie 2009

Noua civilitate

Niciun comentariu:
Noua civilitate Bucureşti - (10 martie 2009 - 7 mai 2009)

Web: www.nouacivilitate.ro

Pornind de la multitudinea de viziuni asupra civilităţii în societate, SynergEtica îşi propune prin proiectul "Noua Civilitate" să gasească un numitor comun, valorile asupra cărora ne punem de acord că ar trebui să aparţină comunităţii, şi să treacă în final la nivelul următor: găsirea soluţiilor. Soluţia propusă este un proiect de mobilizare a tinerilor pentru ca ei înşişi să fie implicaţi direct în găsirea de soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm zilnic.
"Noua Civilitate" îşi propune să le ofere tinerilor posibilitatea de a se implica activ în rezolvarea problemelor comportamentale, de a le oferi tinerillor oportunitatea de a construi mediul pe care şi-l doresc şi de a lucra în echipă, pentru a atinge scopul propus. Proiectul activează simţul civic al fiecărui participant în parte, întărindu-le participanţilor încrederea în capacitatea lor de a aduce o schimbare vizibilă societăţii.
Noua Civilitate abordeaza unele dintre cele mai importante probleme de lipsă de civilitate, sub forma unor mesaje puternice :
1. Pentru o mai bună fluiditate, pe dreapta scărilor rulante se stă, iar pe partea stângă se urcă sau se coboară.
2. Ascultă muzica la căşti, nu la difuzor.
3. Primul ajuns, primul servit. Respectă dreptul celor care au ajuns înaintea ta. Stai la coadă civilizat.
4. Metroul nu va pleca fără tine. Lasă lumea să coboare civilizat.
5. Claxonatul nu te va duce mai repede la destinaţie.
6. Coşurile de gunoi există pentru a fi folosite.
7. Fumezi? Desfăşoară-te în spaţiile special amenajate.
8. Te rog, pardon şi multumesc sunt eticheta ta în relaţia cu ceilalţi.
9. Spaţiile verzi înseamnă viaţă. Păstrează viaţa / Eşti parte din natură. Respect-o ca şi cum te-ai respecta pe tine.
10. Închide telefonul la teatru, cinema şi alte evenimente similare, e o chestiune de respect.
Ceea ce doreşte să evidenţăieze proiectul evidenţiază este faptul că nimeni nu are curajul să îşi asume valorile ideii de a fi civilizat.
Read More

vineri, 6 martie 2009

7 martie 2009-Targ cu talc

Niciun comentariu:

Din categoria "unde fugim de acasa" am gasit:

Sâmbătă_ 7 martie_ sub_cărtureşti_ între orele 11:00 şi 20:00
TÂRG CU TÂLC este un motiv bun pentru a ieşi din casă, este locul unde găseşti cadourile ideale pentru tine şi cei dragi ţie şi chiar locul unde poţi să înveţi cum se fac obiectele handmade. În plus, dacă ai ratat Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Roman, nu e cazul să faci compromisuri la cadouri şi să alegi ce se găseşte pe străzile Bucureştiului. Poţi veni sâmbătă la Târgul cu Talc şi vei găsi cu siguranţă accesorii potrivite personalităţii fiecărui prieten pe care nu vrei sa îl dezamăgeşti.


Read More