luni, 14 februarie 2011

Pace

Niciun comentariu:

Dupa fiecare vizita la Bunica, dupa ce usa blocului se inchide, privesc pentru o seara viata altfel. Garsoniera de care se leaga multe amintiri ale copilariei, este intotdeauna calda si deschisa pentru mine. Este un loc aranjat asa cum ii face placere bunicii,o oaza de ordine si curatenie. In plus de fiecare data miroase a mancare proaspata si buna, caci nicodata bunica nu ma asteapta fara o masa intinsa.

Dar eu nu ma duc nici pentru masa intinsa si pentru mancarea cu care sunt servita cu drag, nici pentru ceaiul aromat sau sucul pe care bunica il deschide pentru mine. Ma duc acolo pentru ca am crescut si pentru ca am gasit puterea sa inteleg. Si maturitatea necesara. Nu mai sunt copilul razvratit si nici adolescentul neinteles, sunt un om matur si pot la randul meu sa inteleg un om in etate. Mai ales pe Bunica pot sa o inteleg caci o si cunosc. Nu as putea sa stau cu ea zi de zi, dar acele cateva ore pe saptamana pe care le petrecem stand de vorba, cu o cana de ceai aromat de la Carturesti care parfumeaza toata casa, sunt acum liniste si calme.
Stiu cand sa tac si stiu cum sa explic ca sa ma fac inteleasa. Am mai multa rabdare si mai multa intelegere. Gandesc mai mult inainte sa vorbesc, mai mult cu creierul si mai putin cu mintea sau cu impusurile. Si astfel gasesc armonia. Gasesc magia unui om care in ciuda ridurilor sta inca drept in fata mea, gasesc exemplul unui om care a luptat in viata, si as vrea cumva sa ii rasplatesc toate eforturile si sa ii explic ce important este exemplul pe care mi l-a dat...si cate lectii am invatat de la ea.

Nu stiu cum sa ii multumesc pentru ceea ce a facut si uneori vad in ea tristetea omului singur si a omului batran...Odata se vor duce si prietenii si voi ramane cu florile, cu acul si ata si sper, cu ochii inca aprigi.
Sincer nu stiu cum o sa fac atunci cand va veni vremea sa plec. Oricat as pregati terenul simt ca voi sadi tristetea si neimpacarea....Dar atunci e atunci, si se dizolva repede in aburii de acum si in curand ceaiul va fi inlocuit de sucul de visine sau de lamaie iar la bunica va mirosi a flori proaspete, iar casa va fi lumina si culoare cand gradina botanica va prinde viata.
Read More