joi, 20 februarie 2014

Cine a zis ca la sala e plictisitor?


Cum cine a zis? Eu! Eu sunt de parere ca alergatul in oras e plictisitor, iar alergatul la sala, pe banda, e cumplit de plictisitor. Intre doua rele, aleg parcul...Si nu, nu am ajuns la sala de fitness din cauza vremii de afara, ci pentru ca eu cautam de fapt...o sauna. De cand am venit din Berlin si dupa ce au trecut sarbatorile m-am apucat sa gasesc un loc, unde sa pot face o sauna decenta in Bucuresti, fara preturi exorbitante. Prin decenta inteleg sa pot sa stau cat vreau, sa fie dusurile la indemana, o eventuala bancuta unde sa poti sa stai sa te racoresti si sa nu te puna sa te infasori in 10 prosoape. Pana acum am avut doua tentative, una la Complex Sportiv 2000 (in Militari) si a doua la World Gym Academy (la Tineretului). Nici una din variante nu a fost pe gustul meu, astfel incat cautarile au continuat. Ce e drept si eu eram pretentioasa...

Pana la urma am gasit o sala de fitness pe langa statia de metrou Nicolae Grigorescu si cum combinatia standard includea fitness si sauna, am zis ca daca tot am dat un ban, macar sa stau in fata. Cum dintr-un asemenea loc, singurul aparat care ma intereseaza este banda de alergare, iata-ma alergand indoor, cu muzica data la maxim in urechi si cu fereastra larg deschisa sa ma racoresc. In jurul meu nimeni nu rezista mai mult de 15-20 de minute, eu ma incapatanez sa alerg cam 50 si in aceste minute ma tot intreb cum rezista Suca pe banda atata timp. Incep sa il admir si ma gandesc ca eu in curand o sa ma rezum doar la sauna. Si asa, daca vreau sa intru de 6 ori nu imi ajunge timpul. 

Oricum sauna e mult mai interesanta. Acolo poti lua pulsul societatii, acolo intru intr-un mediu cu care nu am nicio tangenta si vad cum traiesc altii si ce "probleme" au alti...Sau altele, mai bine zis.

Cel mai interesant lucru la sauna sunt fara indoiala discutiile despre slabit. Este incredibil cum oamenii pot fi vesnic nemultumit, pentru ca trebuie spus ca pana acum nu am vazut nicio peroana grasa in vestiarul fetelor. Toate sunt femei care arata bine, dar care au un pitic cu muschiul x care nu este suficient de tonifiat sau cu acea urma de colacel de pe burta care nu apare decat atunci cand stau jos. Nu... aceste semne de slabiciune nu i se cuvin unei femei bine, unei femei de cariera ce viseaza sa fie perfectiunea intruchipata. 

Am aflat cu aceasta ocazie tot continutul claselor de cycling, aerobic, tae bo am invatat cuvinte noi precum TRX, stiu ce instructor e mai bland si care le omoara pe saracele fete din picioare. 

E o lume total noua pentru mine este lumea colegelor mele de la job, sunt grijile si preocuparile lor zilnice cu care nu m-am intersectat niciodata...

Sala nu e suficienta? Atunci intra in functiune masajul vacuumul si alte proceduri de zici ca viata lor e impartita doar intre munca si sala. Si e neaparat asezonata cu un hamburger de la McDonald's pe post de mancare de pranz, doi covrigi dimineata, cola si dulciuri de la automat si seara regim cu salata, fructe, iaurt, ceaiuri, ori chiar infometare...

Feedback saune testate pana acum

Complex Sportiv 2000, Militari, Iuliu Maniu//Apusului

Avantaje: pret 20 lei/intrare, timp nelimitat. Curant, modern. 
Dezavantaje: sauna foarte mica (4 persoane si destul de intime), nu exista niciun dus in preajma, pentru a ajunge la vestiar si sa faci dus trebuie sa te plimbi cu transpiratia dupa tine pe parchetul oamenilor. In vestiar nu puteai sta jos sa te relaxezi deoarece existau niste taburete de piele pe care nu iti venea se te asezi si sa le uzi.

Word Gym Academy, Tineretului

Avatanje: Acces facil (aproape de statia de metrou si central), pret ok. Sauna se afla in vestiar, deci acces facil la dusuri si te poti folosi de bancile din vestiar pentru relaxare. 
Dezavantaje: daca sauna e inchisa dureaza foarte mult pana se incalzeste sauna (cam 30 de minute pentru a ajunge la 80 de grade). In plus 80 de grade, asa cum arata termometrul de acolo mi se par cam mult pentru caldura din interior. Cam dupa o ora de cand am inceput programul de sauna, oamenii au inchis sauna (practic nu am prins decat 15-20 de minute la aproximativ 60-70 de grade reali). A fost prima sauna la care mie mi-a fost frig si in care nu am transpirat cum trebuie.

6 comentarii:

  1. Daca mersul la sala e "socant", sa vezi maternitatea! :)) Am auzit ca iesirile cu caruciorul si socializarea cu celelalte mamici poate fi de-a dreptul fascinant, sau depinde, enervant.

    Daca o sa le spui vreodata fetelor de la sala ca tocmai ti-ai "lasat" barbatul sa plece noua luni o sa fie socate. Si asa cred ca sunt deja invidioase pe tine ca nu te plangi de nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am ajuns la stadii atat de avansate...Momentan ma multumesc doar sa ascult :).
      Dar oricum planuiam sa scriu pe postare pe blog despre sotia nebuna care si-a lasat barbatul sa plece noua luni de acasa la capatul lumii...Adica barbatul ca barbatul, o avea el gargauni in cap, dar de la sotie se ridicau ceva pretentii...

      Ștergere
    2. Pai dupa postarea jumatatii care pleaca ar merge scrisa si una de catre jumatatea care ramane :) Cu timpul se vor estompa trairile de acum, vor evolua, vor face loc altora si va fi interesant sa le recitesti intr-o zi.
      Pai sa stii ca multi s-au gandit si se gandesc la tine ca parte a aventurii lui Radu, la fel de curajoasa si de increzatoare :)

      Ștergere
  2. Sa stii ca nu eram constienta de chestia asta, pana cand nu am inceput sa aud opinii ale oamenilor care nu ne cunosc si nu rezoneaza cu stilul nostru de viata si atunci mi-am dat seama ca ceea ce mi se parea mie ca fiind normal, nu e deloc normal :). Cu constatarea asta nu mi-a crescut stima de sine dar m-am gandit ca ar fi interesant de pus pe hartie toate cele, urmand principiul enuntat de tine mai sus...Timpul sterge multe si lucrurile sunt bine sa fie scrise la cald pentru a reinvia la nevoie trairile si senzatiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Io la alergat pe banda nu rezist mult, mai bine ma batzai la aerobic de ma ia dracii ori merg pe jos de nebuna decat sa alerg pe banda. Nici cand eram in forma nu tineam mai mult de 25 de minute, nu stiu de ce da' imi cam pierd echilibru si ma plictiseste static...nush cum sa explic. Zen, sotul meu, alearga 30 de minute si sigur duce mai mult.
    Imi aduc aminte de socializarile din sauna, cand treceam dintr-un soc intr-altul din cauza povestilor si-a personajelor intalnite; si-asa e, topicul preferat erau dietele....:)
    20 lei intrarea...mi se pare foarte scump, 40 ptr doua persoane, de doua ori pe saptamana...mda....ma-ntreb de ce Romania e atat de scumpa?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pot sa iti spun, Renutzu... La sala unde merg acum platesc 30 de lei pe intrare (sauna + fitness, fara limita de timp). In mod cert nu este ieftin dar balansat cu faptul ca ai acces in ambele locuri se merita. Apoi daca mergi de doua ori pe saptaman poti deja sa te gandesti la un abonament, si in cazul asta intrarea iese de 20 de lei (fitnes si sauna). Mie nu imi convine varianta asta pentru ca nu merg decat de maxim 4 ori pe luna. Cat despe comparatii de preturi, in Germania plateam 8 euro pe intrare doar la sauna, deci 35-40 de lei pentru sauna, probabil la ceva similar (sauna+fitness) pretul ar fi ajuns pe la 12-13 euro...Dar da, Romania e scumpa, dar aceste tarife sunt asa pentru ca exista suficienti oameni dispusi sa plateasca abonamente de sute de lei pe luna la sala...Cerere-oferta!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.