joi, 30 iulie 2009

Se simte nevoia de schimbare

Niciun comentariu:

Read More

marți, 28 iulie 2009

Despre emigrare

Niciun comentariu:

Mi-a aratat azi Radu o replica de pe un blog, nu stiu al cui-deci nu imi asum paternitatea vorbelor care sunt insa foarte bine spuse:

"Calea cea mai usoara mi se pare mai degraba a sta exact unde esti, pretinzand ca vrei sa schimbi in mai bine dar de fapt neschimband nimic (si stiind asta adanc in sinea ta).

Emigrarea inseamna a schimba TOT. Limba, tara, oras, colegi, prieteni, familie. A emigra este unul din cele mai dificile lucruri care le vei face vreodata. Dar este si unul din lucrurile din care vei creste si vei invata cel mai mult."

Read More

miercuri, 22 iulie 2009

Colectare selectiva

Niciun comentariu:

Am citit in Adevarul de Seara un preambul al articolele din ziarul de dimineata printre care se numara si "Colectarea selectiva in capitala", in care se afirma ca pubelele de colectare selectiva sunt umplute de bucuresteni cu animale moarte si cu resturi menagere...

Ei bine, probabil ca redactorii de la Adevarul au scapat un reportaj de acum 1 luna difuzat la stirile de la ora 19.00 de o televiziune cu audienta in care repoterii au stat langa gunoieri cand au venit sa goleasca containerele.
Ei bine supriza: containerele erau frumos umplute cu plastice/hartie asa cum scria pe ele dar domnii de la salubritate le-au deversat pe toate in marea masina de gunoi...
Ei bine, si cum sa nu ma intreb la ce bun atata munca,daca asa cum au zis lucratorii de la salubritate, desi deseurile sunt presoratate ajung in aceeasi groapa de gunoi...Ei bine atunci de ce sa ma obosesc?
De ce sa sortez acasa cu grija gunoaiele, sa ma plimb cu sacii 15 min pana la cea mai apropiata pubela si sa le las acolo cand pot ajunge mai comod toate in galeata de gunoi.
Si desi credeam ca nu o sa prinda, pubelele sunt intotdeauna ocupate, pe jumate sau mai mult, semn ca ceva se intampla, o rotita sa invarte.
Am vazut deseori numerosi oameni in varsta care veneau cu gunoaiele sortate si aruncau fiecare articol in pubela lui...si asta la o categorie pe care o credeam fara speranta...
Fara nici un ajutor din partea Media, fara nici o campanie, pana la urma proiectul ar fi putut sa dea roade, daca si omului de rand i se da certitudinea ca efortul lui este folositor..
Ca ajuta intru-catva, ca ceea ce el sorteaza se va recicla.
Din pacate nu e asa, si nici nu o sa fie asa prea curand pentru ca autoritatile noastre or sa zaca in aceeasi nesimtire..si atunci cum sa nu emigrezi...sa nu mai stai in trafic 2 h pentru ca nu a gandit nimeni logic ce presupune constructia pasajului de la Basarab si inteligentii de constructori realizeaza problemele abia dupa ce inchid circulatai...2 luni, 4 luni, fara numar.

(credits foto: http://www.salubritate.ro/servicii/colectare,_transport,_sortare,_valorificare_si_reciclare_deseuri_reciclabile/)
Read More