joi, 19 august 2010

In plata domnului


Iata mai jos un scurt articol despre un subiect care ma intriga demult:


"Biserica...

Atentie, nu am zis religia, ci sa zicem in Romania, institutia asociata cu ortodoxismul...
Sunt ferm convinsa ca o groaza de bani sunt spalati prin biserica desi locul lor e in alta parte...
Nu inteleg de ce sa construim catedrala mantuirii neamului (romanii nu se pot mantui decat prin prostie intre noi fie vorba). Nu inteleg cum de o biserica se ridica mai repede decat un bloc.

Nu inteleg de ce pe un teren liber nu se amenajeaza o parcare sau nu se construieste un parc (sau ambele) ci hop-top o biserica.

In Romania sunt 18.300 de biserici; doar 4.700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor.

In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cate o biserica noua la fiecare doua zile; nota de plata fiind achitata, intr-o masura semnificativa, de bugetul de stat sau de catre bugetele locale. In Romania, in aceeasi perioada, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educatiei, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamant, echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!

In Romania se doreste extinderea bazei de impozitare; drept urmare sunt taxate medicamentele, tichetele de cresa si de masa, pensiile. In Romania, cu toate ca se doreste extinderea bazei de impozitare, cultele religioase, desi ofera servicii numeroase si diverse, depasind cu mult oficierea regulata a slujbei, isi desfasoara in voie activitatile lucrative; astfel, sume importante incasate pentru nunti, botezuri, inmormintari, pomeniri, binecuvantari s.a.m.d. scapa de fiscalizare si alimenteaza economia subterana. "

http://in.plata-domnului.ro/

Un comentariu:

  1. Mda... din pacate asa au stat lucrurile dintotdeauna, mereu biserica a fost detinatoare de paduri, pamanturi, tot felul de forme de averi si ma asteptam ca banii adunati sa ajunga la cei pe care ar trebui sa-i "ocroteasca" si nu in alte forme de averi... tot ale bisericii.

    In loc ca o manastire sa aiba 7 cladiri ar fi putut avea 3 si restul de 4 sa fie destinate batranilor sau copiilor orfani. Sau pur si simplu sa nu existe. De ce se construiesc catedrale in fiecare oras si de ce nu avem inca un spital pentru bolnavii de leucemie?? Poate ca aceste biserici sunt destinate rugilor sa nu ni se imbolnaveasca inca copiii nostri... Dar pana sa-i ducem sa-i botezam ar putea avea soarta celor de la maternitatea Giulesti...

    Cu cat biserica e mai stralucitoare pe pamant cu atat e mai saraca in cer.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.