duminică, 18 decembrie 2011

Caracter


Dupa ce am terminat un test lung de vreo 240 de intrebari, dintr-un link dat de Radu, calculatorul a zis ca as avea urmatoarele puncte forte sau trasaturi dominante (mai jos o sa imi permit sa le si comentez putin):

  • Your Top Character Strength: Curiosity and interest in the world. You are curious about everything. You are always asking questions, and you find all subjects and topics fascinating. You like exploration and discovery.

Hmm…sunt curioasa, dar cu masura. In nici un caz nu ma pot compara cu Radu, care este un monument de curiozitate. Totusi ma plictisesc repede si vreau mereu sa incerc lucruri noi. Vreau sa explorez necunoscutul de langa mine, sau din departare dar totul pana cand devine greu. Apoi am obieciul sa ma vait de ceasul mortii, oarecum numai asa, ca sa gasesc resursele interioare ca sa depasesc momentul. Insa nu mor daca nu stiu ce carte citeste Radu in momentul X sau la ce film se uita sau de ce e suparat colegul meu de birou etc. Traiesc cu convingerea ca timpul le rezolva pe toate.

  • Your Second Character Strength: Capacity to love and be loved. You value close relations with others, in particular those in which sharing and caring are reciprocated. The people to whom you feel most close are the same people who feel most close to you.

Asta e adevarat. Dar exista si aici un dar. Nu pot/nu sunt capabila sa imi arat de fiecare data afectiunea pentru cei din jur. Desi in suflet simt acest lucru, nu gasesc intotdeauna calea sa o exprim prin gesturi sau cuvinte. Aici seman putin mai mult cu tata, pe care pana in urma cu ani buni, il vedeam doar ca o persoana detasata, distanta si rigida. Am crescut si l-am cunoscut mai bine, ne-am schimbat in acelasi timp si uneori imi pare ca preiau din ce in ce mai multe din felul sau de a fi. Totusi incerc sa fie bine pentru cei la care tin si cred ca niciun compromis nu e prea mare pentru acest deziderat.

Si ador sa fiu iubita si apreciata...sunt paun in felul meu si trebuie sa epatez.

  • Your Third Character Strength: Hope, optimism, and future-mindedness. You expect the best in the future, and you work to achieve it. You believe that the future is something that you can control.
Sunt o fire optimista in felul meu, cred ca timpul le va rezolva pe toate insa ma aprind si ma implic…incerc sa aduc si ceva actiune pentru ca nu, asa cum se spune, Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. Sper sa imi fie bine, mie si celor din jur.


  • Your Fourth Character Strength: Judgment, critical thinking, and open-mindedness.Thinking things through and examining them from all sides are important aspects of who you are. You do not jump to conclusions, and you rely only on solid evidence to make your decisions. You are able to change your mind.

Si asta e adevarat. Desi ma aprind repede,ma si calmez repede si iau fiecare detaliu sa il analizez. In esenta sunt o fire analitica si pe masura ce ma maturizez, incep din ce in ce mai mult sa gandesc inainte de a promite ceva. Si cand am timp, pun greu in balanta lucrurile, macar pentru a ma asigura ca am parcurs toate detaliile.

  • Your Fifth Character Strength: Fairness, equity, and justice. Treating all people fairly is one of your abiding principles. You do not let your personal feelings bias your decisions about other people. You give everyone a chance.
Imi place sa respect regulile si le cer si celorlalti sa respecte regulile. Imi fac datoria de cetatean de cate ori pot, fara sa iau in considerare ca se poate si altfel…Le cer si celorlalti o doza de moralitate. Am, normal, preferinte in viata personala, dar imi exersez zilnic simtul egalitatii la job.

In rezumat sunt o fire optimista, care doreste sa le insenineze celorlalti viata, pentru ca astfel mi-o luminez pe a mea, sunt deschisa catre nou, ma arunc uneori in mare cu entuziasm, dar ma gandesc cand stau pe margine daca stiu totusi sa innot.

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.