duminică, 1 decembrie 2013

Mica publicitate (matrimoniala)


La sauna e, de regula, plictiseala mare. Intre sedintele de transpirat te mai indeletnicesti cu un dus, o gura de apa si cica o portie de relaxare pentru urmatoarea intrare. Acum, relaxarea asta nu e lunga, pentru ca te ia frigul, cred ca ai cam 7-8 minute, depinde de conditii. In mod evident intr-un timp atat de scurt nu poti decat sa frunzaresti, cel mult, o revista. In niciun caz nu te poti "scufunda" in detaliile unei scrieri filozofice sau intr-un roman extrem de interesant. De regula, la sauna, iau cu mine una din revistele celor de la DAV (Clubul Alpin German). Apar o data la doua luni, sunt destul de bogate in continut interesant, au si poze, la articolele mai lungi poti sa citesti o sectiune, sa faci pauza, sa reiei. si tot asa. Totusi, fiind in germana, trebuie sa fac un efort suplimentar de intelegere, ce nu se potriveste foarte bine cu momentul in care stai ca o leguma pe sezlong. Dar saptamana asta am descoperit o rubrica harazita sa fie citita la sauna. Rubrica de "Mici anunturi", si de aici, anunturile "matrimoniale". El o cauta pe Ea si Ea il cauta pe El sa faca nebunii pe munte, eventual sa ramana prieteni pe viata, sau chiar mai mult de atat. Anunturile sunt scurte, multe sunt extrem de hazlii (dupa cum o sa puteti vedea si voi) si citindu-le desprinzi si un profil general al cautatorilor: ceva mai multi barbati (94 vs 74), barbatii sunt mult mai poetici, varsta medie e undeva in intervalul 40-50, cu destul de multe intrari si la 60+, textele fiind atat de diferite unele de altele, incat aproape ca sunt in stare sa le citesc pe fiecare in parte.

Sa va dau cateva exemple:

"Prinz, cauta prinzesa montana desteapta si draguta, care isi doreste copii".
"EL o cauta pe EA, pentru toate activitatile ce sunt placute in doi: drumetie, mers la film, gatit, mancat, sex".
"Orasul X +/- 50 km. Ce femeie draguta si activa isi doreste sa descopere lumea pe bicicleta, alaturi de un neamt sportiv din Bayern (47 de ani)?"
"Single (50 de ani/1.78/71 kg, inginer) practicant de mtb, alergare, triatlon,calatorii, wellness, vegetarian, ii place sa gateasca, ii place vinul, cafeaua, insulele tropicale, toate culturile din lume, rasul, optimismul....e cineva cu aceleasi interese?"
"Depresie de iarna? El 47 de ani, 1.76, slab, subtirel, sportiv, aduce razele de soare in viata ta. Sa ne plimbam impreuna prin pietele de Craciun, sa schiem, sa patinam, sau doar sa savuram momentele de stat in fata semineului? Esti sportiva, ai intre 35 si 45 de ani, razi cu placere, iti plac atat locurile din jur cat si libertatea/activitatile in aer liber, armonia si conversatiile placute, sau ai chef de lucruri traznite? Atunci da un semn la ...."


Pe langa asemenea capodopere anunturile date de ELE sunt chiar plictisitoare:
"Nou sosita in München (44 ani, 1.76) se bucura sa descopera muntii si orasul impreuna cu tine. Si sa te descopere".
"Ea, 51 de ani, 1.62, 53 de kg, se catara, schiaza, doarme in aer liber, a calatorit prin lume, cauta partener de coarda pentru o calatorie in viata".
"Eu, 36 de ani, sunt pasionata de natura, am calatorit pe apa si pe uscat, ma catar. Mi-ar place sa fim impreuna. Ma insotesti?"

Un comentariu:

  1. Amuzanta, dar chiar foarte tare ideea pana la urma. De la o varsta incolo e oricum greu sa gasesti pe cineva, dar sa mai aiba si aceleasi hobby-uri ca tine. Si decat sa tragi de celalalt sau sa renunti tu, mai bine spui din capul locului ce-ti doresti. Cred ca si carpati-ul putea sa aiba o rubrica de-asta ca sa scuteaza userii de unele mesaje private :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.