luni, 30 aprilie 2012

Despre bilete si despre a fi cetatean


Astazi am nimerit DIN GRESEALA pe un blog si am dat peste urmatorul text:

"Astăzi, am vrut să îmi cumpăr şi eu bilet RATB, ca să merg cu maşina câteva staţii (de la Big Berceni până pe Văcăreşti), dar nu mi-am mai cumpărat. Da mă eu recunosc, nu cumpăr bilete RATB decât în cazuri în care merg pe o linie necunoscută şi este posibil să vină controlu’, dar nici atunci în 90% din cazuri nu perforez, pentru că eu cred că nu merită să plăteşti biletul pentru a merge alături de cocalari, aurolaci, ţigani (care ascultă manele la telefon, la maximmmm), babe şi moşi care nu au ce face acasă, căldură insuportabilă şi multe altele, dar nu asta este important acum".

Sincer din cauza atitudinilor de genul asta si a oamenilor de genul asta imi doresc sa plec din tara. Pentru ca daca vom imparti acelasi pamant cu oameni cu aceasta atitudine nu ne va fi mai bine.

Eu sunt mai destept, mai smecher si iata d-asta nu perforez bilet decat in 1% din calatorii. Eu stiu sa ii duc pe controlori de nas, eu sunt mai smart decat toti fraerii care perforeaza bilet, mai bine de banii aia ma duc in club...

Da, dar tu nu stii sau nu vrei sa accepti/constientizezi ca nu esti buricul pamantului ci ca traiesti intr-o societate.
Si daca nu vrei sa perforezi bilet, mergi pe jos sau cu bicla, e gratis...La Metrou nu ai cum sa intrii daca nu validezi un titlu de calatorie. Daca si la noi urcarea in mijloacele RATB s-ar face pe la sofer (desi numai cu jandarmii s-ar putea educa poporul in acest sens) sa vedeti cum RATB-ul nu ar mai fi chiar asa de subventionat de stat..Asa ca sa revin, sa nu perforezi frate bilet, ca uite asa la RATB totul se schimba cu mare greutate, masinile sunt exploatate excesiv, si imparti autobuzul cu "cocalari, aurolaci si tigani". Pentru ca nici ei nu perforeaza, sunt la fel de destepti ca tine.

Vai de noi insa, de cei care perforam. Care intelegem ca fiecare serviciu isi are pretul sau. Ieftin, scump, daca iti permiti il folosesti daca nu gasesti alternative. Vai de noi, cei care vedem ca si CFR-ul desfiinteaza linii intregi si scumpesc biletele pentru ca liniile acelea sunt falimentare si pentru ca alti "destepti" negociaza cu nasul.

Pentru noi locul nu este aici...sa mori corect- prost de corect e un deziderat mult prea greu de realizat in Romania.

4 comentarii:

  1. Nici nu ma mira ca ai citit asta pe un blog. Daca in prima faza am putea crede ca aceia ce nu platesc sunt amarati, fara scoala, serviciu, ne inselam. De cate ori am prins control in autobuz, aia "saltatii" erau elegant si curat imbracati, parfumati, cu servieta sau poseta asortata si cu toate acestea, nu aveau bunul-simt de-a composta un bilet de 1.3 lei.
    Si avand in vedere ca politicenii si media sunt sub orice critica, nici nu ma mira ca in Romania necivilizatia coboara de la varfuri spre baza si de cele mai multe ori merge mana in mana cu nivelul smecherului care considera ca restul lumii trebuie sa plateasca pentru ceea ce el nu plateste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu zici ca niciodata n-ai facut blatul sau n-ai mers cu nasul

    RăspundețiȘtergere
  3. @eu marian- Ba da, am facut o singura data blatul pe RATB (aveam cam 14 ani, m-a prins controlorul din prima si m-am lecuit pe vecie) si am mers o data cu nasu in liceu pentru ca toti din grup faceau asa si era un fel de tradare sa imi iau bilet. Atunci nu m-a prins supra dar m-am lecuit pentru ca aveam reducere de 50% oricum la personal si pentru ca apoi in facultate am avut cupoane de reducere si la accelerat/rapid. Iar acum muncesc si ma intind cat ma tine plapuma.

    @ Claudia- cel mai mult ma intristeaza discutii de la job si observatii ale colegilor de munca descoperiti de controlr pe cele 2 statii de tramvai de la pipera...Si evident consolarile celorlalti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca atata timp cat cineva isi poate permite biletul, trebuie sa-l plateasca. Or fi si situatii delicate sau se poate intampla sa uiti sa perforezi etc, dar cei care comenteaza de obicei sunt cei care prin exceptie perforeaza biletul.

      Pentru cine e nemultumit de conditii, exista bicicleta, masina personala, taxiul sau chiar mersul pe jos :D

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.